City | Clervaux, Luxemburg

Clervaux is niet alleen het noordelijkste kanton in Luxemburg, maar ook de hoofdstad van deze provincie. Het kanton 'Clerveaux' telt zo'n 16.000 inwoners, verdeeld over 5 gemeenten. Toen Leon en ik een weekend naar Luxemburg gingen was deze stad onze eerste pitstop! Benieuwd wat Clerveaux te zien en te beleven heeft?


1. Kerk van de Heiligen Cosmas en Damianus

In het noordwesten van de stad Clervaux ligt deze prachtige Katholieke kerk. Deze kerk is 'pas' gebouwd tussen 1910 en 1912 in Neo-Romaanse stijl met, onder andere, leistenen. Het verving het voormalige Godshuis op de markt van Clervaux. Je kunt in deze kerk genieten van de prachtige mozaïek ramen, het orgel en de schilderijen. De entree is geheel gratis. Daarnaast is de kerk dagelijks geopend van 09.00 en 18.30 uur.


2. Kasteel Clervaux

Ten noorden in het centrum van Clervaux bevindt zich een Romaans kasteel uit de 12e eeuw. Dit kasteel werd in de tweede wereldoorlog compleet verwoest, maar daarna volledig gerestaureerd. Hierdoor staat het kasteel symbool voor een roemrijk verleden. Als je door Clervaux wandelt valt het kasteel meteen op vanwege zijn kleur, maar ook door de rots waarop het is gebouwd. Wist je trouwens dat het dorp in de vorm van een hoefijzer er om heen is gebouwd?3. Musea

Als je een kijkje wil nemen in het Kasteel Clervaux kun je twee musea en de bekende fotocollectie ,,The Family of Man'' van Edward Steichen meenemen. De twee musea zijn het Museum van de slag om de Ardennen en het Museum van de modellen van de Luxemburgse kastelen. In het eerste museum kun je documenten, uniformen en wapens bezichtigen die tijdens deze veldslag werden gebruikt. Het andere museum is vooral een tentoonstelling van Maquettes. Voor iedere museum betaal je €3,50 per persoon. Wil je ze beide bekijken? Dan kun je gebruik maken van de combi deal. Je hebt voor €5,- per persoon entree voor beide musea.


4. Grand-Rue

De Grand-Rue heeft een gezellig plein met lokale winkels, restaurants en hotels. Zelf hebben Leon en ik wat gedronken bij Ristorante Amici Da Lonati, een Italiaans restaurant. De prijzen liggen hoger dan in Nederland. Voor een frisdrank betaal je bijvoorbeeld tussen €3,50 en €4,50 euro. Mocht je zelf een leuk restaurant hebben gevonden op Grand-Rue, laat het ons weten in de reacties!


Liefs, Demi

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved