Zoo & Parcs | Parc Merveilleux, Luxemburg

Parc Merveilleux (Bettembourg) is een combinatie van een sprookjesbos, kinderboerderij en dierentuin. Het park ligt ten zuiden van Luxemburg, zo'n 5 kilometer van de Franse grens. In heel Luxemburg zijn er slechts drie parken met dieren, waarvan Parc Merveilleux de grootste is.


Sprookjes van Andersen

De entree is in de vorm van een kasteel, maar de kassa ligt verder in het park. Als je je entreeticket gekocht heb, kun je verschillende routes volgen door het park. Door het gehele park vind je sprookjes, zoals Assepoester en Hans en Grietje. Het deed me denken aan het sprookjesbos van de Efteling, alleen dan kleiner en minder mooi vormgegeven. Het viel me ook op dat er in het park enkel Duits en Frans werd gesproken. Dat maakt het voor ons wel lastiger om de sprookjes van Anderson te volgen.


Dierenverblijven

De dieren in het park zijn verdeeld over 5 continenten; het Amazonegebied, Amerika, Afrika, Azië/Europa en Australië. De meeste verblijven zijn heel ruim, maar vrij sober. De omheining van veel verblijven zijn met ijzer en tuingaas. Daarnaast vond ik de collectie dieren, voor een echte dierentuin, magertjes. Er zijn bijvoorbeeld geen giraffen en olifanten, maar wel kleine rode panda's. Voor zo'n groot park is dat wel een gemis.


© Parc Merveilleux, Facebook


Meer voor kinderen

Het park is sowieso meer gericht op kinderen, omdat het grootste deel van de activiteiten voor kinderen en gezinnen zijn. Kinderen kunnen namelijk mini golfen, naar de speeltuin gaan of gebruik maken van het treintje. Als je samen met je partner gaat, heb je aan een dagdeel voldoende tijd om het park te zien.


Faciliteiten

Het park is relatief groot, zeker voor Luxemburgse termen. Het gehele park telt drie toiletfaciliteiten, één restaurant met zelfbediening en à la carte en een heleboel locaties om te picknicken.


Overige informatie

Parc Merveilleux is tussen maart en oktober dagelijks geopend van 09:30 tot 18:00 uur. Voor volwassenen betaal je €10,- entree. Een zeer redelijke prijs voor de tijd dat je binnen bent. Kinderen tussen 3 en 14 jaar zijn €7,-, en met een Luxembourg Card kun je gratis naar binnen. In Nederland is het niet heel erg gebruikelijk, maar in Luxemburg dus wel, het parkeren is volledig gratis! Als je minder valide bent kun je voor de entree parkeren. Anders tegenover Stade Municipal (voetbalvereniging), zo'n 2 kilometer van het entree.


True Blue geeft Park Merveilleux: ★★★☆☆


Liefs, Demi


Route de Mondorf, 3260 Bettembourg | 09.30 - 18.00 | Foto's Parc Merveilleux

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved