Je vakantiefoto's in Retrostijl met FotoFabriek

Wat doe jij nu we voorlopig nog niet naar het buitenland mogen reizen? Ben jij al vakantieplannen aan het maken voor als het wel weer mag? Of ben je alle oude vakantiefoto’s aan het uitzoeken om alvast in de sfeer te komen?


Zwart-wit foto’s

Hoewel de meeste vakantiefoto’s nu digitaal zijn, was dat vroeger helemaal niet zo. Pas rond de jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw kwamen de eerste camera’s met fotorolletjes en de analoge camera op de markt. Dit betekende ook dat alle foto’s van die tijd tastbaar zijn. Helaas was het afdrukken van foto’s een dure bezigheid. Bovendien waren er in die tijd ook nog veel foto’s zwart/wit. Puur omdat de rode kleur niet in beeld te krijgen was.


Na de introductie van de digitale camera in 1980 veranderde de fotografiewereld en dus ook het maken van foto’s en video’s op vakantie. De digitale foto’s zijn inmiddels niet meer weg te denken. Maar wat doen we eigenlijk met die digitale foto’s?


Social Media

Het zal je niet verbazen dat wij Nederlanders kampioen zijn in het delen van vakantiefoto’s op social media. Als je denkt dat dit voornamelijk de 50-plussers zijn, dan heb je het mis. Namelijk 86% van de jongeren plaatst hun vakantiefoto’s op Instagram, Facebook of Whatsapp. Toch is het helemaal niet zo slecht gesteld met de tastbare foto’s. Tastbaar wordt namelijk meer gezien als iets van emotionele waarde, dan wanneer het op een laptop of harde schijf staat. Hierdoor print maar liefst driekwart van de Nederlanders nog altijd hun vakantiefoto’s uit.


FotoFabriek

Bij FotoFabriek kan je onder andere retroprints bestellen. Hiervoor hoef je geen dure camera aan te schaffen (en ook niet met gekruiste vingers te hopen dat je er helemaal op staat), maar kun je gewoon achteraf je foto’s op een retro manier vormgeven. Eenmaal besteld? Dan ligt er binnen 2 werkdagen een superleuk fotopakket op je deurmat. De retroprints zijn van stevig papier, goede kwaliteit afdruk en ook nog eens voor een prima prijs! Wist je namelijk dat je ook nog eens goedkoper uit bent dan wanneer je printpapier voor je analoge camera koopt?


Nog veel meer

Ben je niet zo into the vintage stijl of behoor niet tot de 34% van de Nederlanders die hun foto’s als decoratie in huis gebruikt? Dan heeft FotoFabriek nog veel meer leuks! Als fotoliefhebber is het net een snoepwinkel. Zo kun je bijvoorbeeld ook normale foto’s afdrukken, een fotoboek maken of jouw vakantiekiekjes in een kalender verwerken! Je kunt eindeloos creëren en variëren met de Online Tool van FotoFabriek. Zelfs op je telefoon!

Dit artikel is in #samenwerking met www.fotofabriek.nl

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved