To do | Kanovaren bij In Plane

Persoonlijk vind ik het heerlijk om mijn (vrije) tijd op het water te spenderen. Toen ik op zoek was naar een leuke, sportieve activiteit op het water kwam ik terecht bij Ski- en Wakecenter In Plane. Hier kun je namelijk kanovaren in de Biesbosch!


Ski- en wakecenter In Plane

Ik was op zoek naar een sportieve activiteit om met vier personen te ondernemen. Ik kwam via Groupon terecht bij Ski- en Wakecenter In Plane midden in de Biesbosch. Voor slechts €32,99 kun je 2 uur kanovaren met 4 personen. Als kanovaren niet écht aan jou besteed is, biedt In Plane ook andere (sportieve) activiteiten op het water aan!


Biesbosch

Doordat In Plane in de haven van Drimmelen is gevestigd, krijg je een route door de Biesbosch. Eerst vaar je de Nieuwe Jachthaven uit, over de rivier de 'Amer' naar de Zuidergat van de Plomp. Je gaat hier wel een stukje over het land, dus je kano moet even uit het water. Als je over het land heen bent, kun je zelf bepalen welke route je kiest, zolang je maar de tijd in de gaten houdt.


Houd je trouwens ook van de natuur en/of planten? Biesbosch heeft een breed scala aan planten en dieren, zoals een schotse hooglander of een spindotter (plant). Met een beetje geluk vind je in het geboorteseizoen een heleboel jonge dieren! Zo zagen wij een groep Schotse hooglanders met hun kalven!Steden

Nabij Drimmelen liggen Breda en Dordrecht op een steenworp afstand. Na een ochtendje op het water, kun je daar heerlijk lunchen of dineren. Een goede afsluiter van een sportieve dag!


Onze ervaring

Het personeel is vriendelijk, de kano's zagen er goed uit en de instructie was duidelijk. Je krijgt een zwemvest aan en een waterdichte tas mee voor je telefoon, portemonnee en andere belangrijke spullen. Ik mocht mijn Go-Pro aan de kano vastmaken, waardoor we wat beelden hebben gemaakt die op mijn YouTube-kanaal te vinden zijn.


Een nadeel is dat het vanaf 12.00 uur drukker wordt met vrachtschepen op de Amer. Hierdoor moet je goed inschatten hoe de wind staat en hoe snel de vrachtschepen varen om niet in de problemen te komen. Het is dus handig om 's ochtends te gaan kanovaren (wij hadden een afspraak van 10.30 tot 12.30 uur), want dan heb je maar 1x te maken met het drukke vaarverkeer.


True Blue geeft Ski- en Wakecenter In Plane: ★★★★☆


Wil je ook kanovaren of een andere wateractiviteit ondernemen? Ski- en wakecenter is gedurende de Coronaperiode gewoon geopend! Voor een afspraak of meer informatie kun je hier terecht!


Liefs, Demi

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved