To do | Musea in Luxemburg (City)

Je kunt in Luxemburg veel zien en beleven, waaronder het bezoeken van musea. Er zijn zelfs zoveel verschillende soorten musea dat er voor elk wat wils is. Luxemburg is namelijk van alle markten thuis op dat gebied.


Lëtzebuerg City Museum

Dit is een museum gericht op de stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling van Luxemburg. In de vaste tentoonstelling 'The Luxembourgh City' wordt, door maquettes en multimedia-projecten, meer dan 1000 jaar ontwikkeling weergegeven. Daarnaast laten ze je tijdens de tentoonstelling de 'toekomstperspectieven' van de stad zien.


Genre: Ruimtelijke en Stedelijke Ontwikkeling, Geschiedenis

Adres: 14, rue du Saint-Esprit L-1475 Luxemburg

Openingstijden: Di t/m zo vanaf 10.00 uur

Entree: Gratis tot 21 jaar, daarna €5,- p.p.


Museé National d'histoire naturelle

Als je geïnteresseerd bent in levens-, aard- en universumwetenschappen, dan ben je hier op de juiste plek. Je kunt hier van alles leren op het gebied van onder andere geologie, plantkunde en zoölogie. Er zijn bijvoorbeeld verschillende archeologische vondsten tentoongesteld, zoals stenen en skeletten.


Na een rondje door het museum kun je een kopje koffie drinken in het café of een aandenken kopen bij de giftshop. Voor dit museum moet je echter wel een talenknobbel hebben, want de voertaal is Frans.


Genre: Wetenschap, Geschiedenis

Adres: 25, rue Münster L-2160 Luxemburg

Openingstijden: Di t/m zo vanaf 10.00 uur

Entree: Gratis tot 21 jaar, daarna €5,- p.p.


© VisitLuxemburg


Musée Draï Eechelen

In het voormalige Fort Thüngen is het museum Draï Eechelen gevestigd. Zodra je de entree binnenstapt, voel je de historie rijkelijk vloeien. Tijdens de vaste tentoonstelling 'vestigingswerk, geschiedenis en identiteit', ga je terug in de tijd. Je wandelt langs meer dan 600 originele objecten en documenten uit 1443 tot 1903. Mocht je trouwens niet claustrofobisch zijn, is het ondergrondse gangen- en mijnbouwstelsel een enorme aanrader!


Genre: Geschiedenis

Adres: 5, Park Draï Eechelen L-1499 Luxemburg

Openingstijden: Di t/m zo vanaf 10.00 uur

Entree: Gratis voor vaste tentoonstelling. €7,- voor tijdelijke tentoonstellingen.


Mudam

Luxemburg heeft meerdere musea op het gebied van kunst. Echter, sprong Mudam er voor mij uit. Het gebouw is ontworpen door Ieon Ming Pei, de architect van het Louvre, en is kunst op zich. Mudam biedt eigenlijk alle soorten kunst aan, zoals video-art en beeldhouwkunst. Mocht je na een rondje door het museum toe zijn aan iets lekkers, dan kun je terecht bij het moderne Mudam Café.


Genre: Kunst, Modern

Adres: 3, Park Draï Eechelen L-1499 Luxemburg

Openingstijden: Wo t/m Ma vanaf 10.00

Entree: Gratis tot 21 jaar, daarna €8,- per persoon.


© VisitLuxemburg


Wat is jouw favoriete museumsoort?

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved