Travel | Overnachten op Ameland

Wist je dat er meer dan 600 vakantieverblijven op Ameland zijn? Er is voor ieder wat wils. Mijn eerste keer op Ameland was in 2003. We hadden een klein, donker huisje in Ballum. Dat was niet helemaal ons ding. Gelukkig is er keuze genoeg! Ik geef jullie hier enkele vakantiehuisjes waar wij hebben verbleven op Ameland.


Vakantiehuis Butenskuur

In 2011 en 2012 was vakantiehuis Butenskuur ons overnachtingsadres op Ameland. Een enorme aanrader en stiekem wel één mijn favorieten. Het huisje is gelegen is het centrum van Hollum. Twee grote voordelen zijn dat de bakkerij (P.J. de Boer) en de supermarkt Coop op loopafstand zijn.


De Butenskuur beschikt over een heleboel faciliteiten om er langer dan een week te vertoeven. Ze hebben namelijk een wasmachine en -droger, maar ook een bad, vaatwasser, oven en magnetron! Laat je kookkunsten te voorschijn komen, deponeer daarna je kleding in de wasmachine en geniet met een wijntje in bad!


Aantal personen: 5 / Huisdieren: Toegestaan tegen betaling (€25,-) / Midweek of weekend al vanaf €300,- / De Butenskuur krijgt zéker een 8,5!Vakantiehuis Oerd

In 2014 kozen wij voor vakantiehuis Oerd, omdat we met 6 personen waren. Het vakantiehuis is een 2-onder-1 kap 'woning' met daarnaast vakantiehuis Sierd. Doordat deze vakantiehuizen van dezelfde eigenaar zijn, kun je ze ook tegelijk huren. Ideaal als je met een grotere groep (max. 12 personen) naar Ameland gaat!


Hoewel Oerd over minder faciliteiten beschikt, was het een prima huisje om een weekend te vertoeven. Hoewel de vaatwasser wel een beetje gemist werd met zo'n grotere groep. ;-)


Aantal personen: 6 / Huisdieren: Toegestaan tegen betaling (€25,-) / Weekend al vanaf €360,- / Vakantiehuis Oerd krijgt absoluut een ruim voldoende, namelijk een 7,5.Foto 1: Butenskuur / Foto 2: Vakantiehuis Oerd / Foto 3: Vakantiehuis Meidoorn

© Op-Ameland.nl


Vakantiehuis Meidoorn

In 2016 hadden we een overnachtingsadres in Ballum. Ballum is van nature een vrij rustig dorp met weinig terrasjes en een kleine supermarkt. Daarom kiezen wij normaal niet zo snel voor dit dorp. De broodjes van de supermarkt smaken lang niet zo lekker als de verse broodjes van de bakker.


Maar het vakantiehuis maakt alles meer dan goed. Het vakantiehuis heeft werkelijk alles. Een infra-rood sauna, een grote tuin en een heleboel andere faciliteiten om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Het is écht vakantie als je daar verblijft!


Aantal personen: 8 / Huisdieren: Toegestaan in overleg en tegen betaling (€15,-) / Weekend al vanaf €275,- / Vakantiehuis Meidoorn is meer dan een voldoende waard. Zij krijgen van ons een 9,5.


Wil jij meer weten over één van deze vakantiehuizen, of heb je een andere vraag over verblijfplaatsen op Ameland? Let me know in de reactie, maar je kunt uiteraard ook mailen naar info@truebluebydemi.nl.


Liefs, Demi


  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved