Travel | Costa Brava, Spanje

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat ik voor de laatste keer in Spanje ben geweest. We gingen een week op bezoek bij mijn oom en tante op de camping in L'Escala (Costa Brava). Gedurende die week hebben we naast de vele dagen aan het strand, ook enkele activiteiten ondernomen.


1. Een bezoek aan Sant Martí d'Empúries

Sant Martí is klein dorp (16 km2) binnen de gemeente L'Escala en telt iets meer dan 60 inwoners. Doordat Sant Martí in de Middeleeuwen een belangrijke plaats was, kom je via een stadspoort het dorp binnen.


De steegjes leiden je naar het plein 'Plaça Major' waar je kunt genieten van verschillende restaurants en de historie van dit eeuwenoude dorp. De huizen stammen namelijk uit de 16e eeuw en vanaf het terras kijk je op de Església de Sant Martí. Een kerk opgebouwd uit de restanten van de Pre-Romaanse basiliek in de 16e eeuw.


Daarnaast kun je in Sant Martí ook genieten van het aangrensde strandje Platja d'Empúries. Vanaf dit strand heb je uitzicht op L'Escala en Roses.


2. Waterfietsen in Empuriabrava

Empuriabrava wordt 'het Venetië van Spanje' genoemd. De beste manier om deze prachtige stad te bewonderen is daarom varend, net als in Venetië. Bij Los Barkitos D'Empuriabrava kun je een waterfiets huren, om een 8 kilometer lange vaartocht te maken over de Marina. Je vaart hierbij langs een heleboel pareltjes van huizen, waarbij je ogen tekort komt! Je kunt overigens zelf kiezen hoelang je de waterfiets huurt. 40, 50, 60 of 120 minuten.


Verhuurlocatie: Avinguda Joan Carles l, s/n, 17487 Empuriabrava, Girona, Spanje Openingstijden: dagelijks van 10.00 - 16:30 uur.


3. Bezoek de pier van Empuriabrava

Als je nog tijd over hebt in Empuriabrava kun je genieten van de pier dat grenst aan het strandje Platja Petita. De pier zelf heeft naar mijn weten geen benaming, maar het is de moeite waard om een paar meter te wandelen naar de vuurtoren. Vanuit hier heb namelijk prachtig uitzicht op het rotsachtige Roses en in verte zie je L'Escala.


Locatie: Carrer del Xaloc, 17487 Empuriabrava, Girona, Spanje


4. De markt van L'Estartit

Binnen de Costa Brava zijn er een tal van markten die je kunt bezoeken. Wij kozen voor de markt in L'Estartit. Hier kun je namelijk iedere donderdag tussen 08.00 en 13.00 uur genieten van een meterslange markt, waar je heerlijk kunt struinen naar lokale producten en souvenirs. Na een paar uur slenteren over de markt, kun je langs de boulevard van Platja de Riells genieten van een koel (alcoholisch) drankje en een hapje.


Locatie: Passeig Mar, L'Escala Catalonië


Dit was onze week in het kort. Wellicht wordt het na 7 jaar weer eens tijd terug te keren naar het prachtige Spaanse land. Wil je mijn reis van 2013 terug kijken? Volg mij op Polarsteps!


With love, Demi

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved