Food | Restaurants op Ameland

Ameland heeft al jaren een speciale betekenis voor ons gezin. Wij komen al sinds 2003 op het Friese Waddeneiland en zijn verliefd geworden op de natuur en stilte. Als we op Ameland zijn, dan hebben we onder andere een paar vaste restaurants waar we graag komen. Benieuwd welke restaurants dat zijn? Lees gauw verder!


1.De Griffel Eet- en drinklokaal

In een voormalige school (1989 - 1971) bevindt zich al ruim 50 jaar eet- en drinklokaal De Griffel. Ooit kwam oma Wilhelmina met het idee om in de School met de Bijbel dit restaurant op te richten en zo geschiedde. Inmiddels is kleinzoon Frank aan de leiding. Zodra je binnenstapt krijg je een warm gevoel. Je kijkt je ogen uit, zeker na de verbouwing in 2019. Er zijn veel oude elementen van de school behouden waardoor het echt een unieke locaties is om een hapje en drankje te doen!


De kaart van De Griffel is voornamelijk de Franse keuken en lokale (Amelander) producten, zoals de Amelander mosterdsoep en de Amelanderkroketten.


Adres: Burenlaan 41, 9161 AJ Hollum | Openingstijden: Elke dag vanaf 11.00 uur

True Blue geeft de Griffel Eet- en drinklokaal: ★★★★☆

© Facebook De Griffel Eet- en Drinklokaal


2. Beachclub The Sunset

Op het meest westelijke punt van Ameland kun je genieten bij Beachclub The Sunset. Je kunt hier borrelen, lunchen en dineren in een stijl die je doet denken aan St. Tropez. The Sunset biedt een gevarieerd menu met vlees-, vis-, vegan-, vegetarische- en lokale producten. Daarnaast werkt The Sunset onder andere samen met Van Heeckeren Hotel in Nes (Ameland). Als je daar een overnachting boekt, krijg je een dinerbon van €10,- om te besteden bij The Sunset en een gratis Nobeltje.


Adres: Oranjeweg 61, 9161 CB Hollum | Openingstijden: ma-okt van 11.00 - 22.00 uur

True Blue geeft Beachclub The Sunset: ★★★☆☆

© Beachclub The Sunset


3. Restaurant Nobel

Net als De Griffel is ook Hotel Restaurant Nobel een familiebedrijf. Willem Bernard Sr. vestigde Nobel in 1902 in Ameland. Hij liet de Amelanders hier voor het eerst kennis maken met het likeur 'Nobeltje'.


Het restaurant zelf is modern en biedt naast het vaste menu ook dagelijks wisselende specials aan, met vooral streekgebonden producten. Je kunt in het restaurant lunchen, dineren en/of borrelen. Als je overnacht in Hotel Nobel, kun je uiteraard ook in het restaurant ontbijten voor €7,50 of €13,50 per persoon, per dag.


Adres: Gerrit Kosterweg 16B, 9162 EN Ballum | Openingstijden: Dagelijks 09:00 - 00:00 uur.

True Blue geeft Restaurant Nobel: ★★★★☆

© Facebook Restaurant Nobel


4. Pizzeria 'Il Vulcano

Voor een beetje Italië op het Waddeneiland ga je naar Pizzeria 'Il Vulcano. Het is een ideaal restaurant om met je kinderen heen te gaan. Aan de overzijde staat namelijk een speeltoestel waar ze gebruik van kunnen maken. Een leuk feitje is dat speeltoestel er al stond toen ik net op het eiland kwam!


Het menu bestaat voornamelijk uit pizza, maar ze bieden ook gerechten als spaghetti en shoarma aan. Zie je trouwens meerdere pizza's die je aanspreken, dan kun je nu ook in het weekend 4 mini pizza's bestellen! Ook dat is ideaal voor de kids die geen hele pizza op kunnen. :-)


Adres: Schoolweg 8, 9161 BE Hollum | Openingstijden: Dagelijks 16.00 - 22.00 uur.

True Blue geeft il Vulcano: ★★★☆☆

© Facebook il Vulcano


Zijn jullie al bij één van deze vier restaurants geweest? Laat het mij weten in de reacties! Begin oktober zullen Leon en ik naar het eiland reizen om nieuwe hotspots te ontdekken.


Liefs, Demi

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved