Travel | Waar let je op bij het kiezen van een hotel?

Nederland telde in 2016 meer dan 3.500 hotels, verdeeld over 88 hotelketens. Wist je dat het Fletcher de meeste hotels heeft, maar Van der Valk de meeste hotelkamers? Aangezien er zoveel keus is, is het vaak lastig een hotel te vinden die bij jou en de situatie past. True Blue by Demi helpt jou graag in deze ontdekkingstocht, want een goed en prettig hotel dat bij jou past, is thuiskomen op vakantie.


Voorafgaand aan het boeken van een hotel is het handig om jezelf een paar vragen te stellen. De juiste vragen helpen je bij het kiezen van het juiste hotel. Vandaag richten we ons vooral op het juiste hotel kiezen als je zakelijk reist.


Heeft jouw bedrijf ergens een prijsafspraak?

Als de secretaresse geen hotelovernachting voor jou boekt, kun je wel navragen of het bedrijf waarvoor je werkt een prijsafspraak heeft bij een bepaald hotel(keten). Dat scheelt weer als de kosten op eigen rekening gaan. Heeft een bedrijf geen prijsafspraak, neem dan eens contact op met de Salesmanager van het desbetreffende hotel. Misschien kun je er een leuke deal uit slepen!


Wat is de samenstelling van jouw reisgezelschap?

Reis je met een collega of alleen? Als je samen reist is het vaak goedkoper om een kamer te delen. Hoewel het best gezellig kan zijn, wil je waarschijnlijk niet onder één dekbed slapen. Het komt voor dat als je kiest voor twee éénpersoonsbedden, je uiteindelijk toch een tweepersoonsdekbed hebt. Geef daarom tijdens je boeking aan dat je samen met een collega bent en je daarom twee aparte dekbedden op de kamer wil.


De grootste "issue" van een kamer delen met een collega is de open badkamer tegenwoordig. Het is namelijk 'hip' en soms praktischer qua indeling. Als je dat liever niet hebt, let daar dan goed op tijdens het boeken.


© Unsplash


Hoe laat kom je aan?

Hoewel je bij de meeste hotels 24/7 kunt in-checken, is het wel handig om van te voren duidelijk aan te geven hoe laat je komt. Zeker als je 's nachts wil in-checken, want na 00.00 uur gaan de reservering vaak op 'no show'.


Heb je nachtdienst en wil je pas om 07.00 uur in-checken? In de meeste hotels ligt de in-checktijd tussen 14.00 en 15.00 uur. De kamers zijn vaak voor die tijd nog niet schoon. Je kunt er uiteraard wel een notitie van maken bij je reservering, maar deze aanvragen zijn altijd onder voorbehoud. Je kunt beter de dag daarvoor erbij boeken, dan weet je zeker dat je een kamer hebt. Geef wel natuurlijk aan dat je pas de volgende ochtend aankomt, dan kunnen ze je gewoon in-checken namelijk!


Neem je deel aan een loyaltyprogramma?

Met een loyaltyprogramma kun je jouw hotelovernachting nét dat beetje extra's geven. Vaak krijg je een upgrade, snellere check-in of een klein cadeau. Hoe vaker je ergens overnacht, hoe meer punten je krijgt. Je groeit als member, waardoor je recht hebt op (meer) leuke extra's!


Weet je niet waar en welke member je bent? Je kunt altijd de receptie vragen dit voor jou na te kijken. Misschien ben je al lid en krijg je een upgrade!


Waar stel je eisen aan?

Wat vind jij belangrijk bij een hotelovernachting? De klant, of in dit geval gast, is koning. Jij moet je thuis voelen, zeker als je veel moet reizen voor je werk. Ga bij jezelf na wat jij nodig hebt voor een goede overnachting. Ieder hotel zal zijn best doen om jou een unieke belevenis te geven. Geef al jouw wensen aan of kies een hotel die al standaard voldoet aan jouw wensen. Er is keuze genoeg!


Wist je dat ik ook reisplanner ben? Geef mij jouw wensen door en ik zoek het ideale verblijf voor jou! Neem contact op via info@truebluebydemi.nl.


Liefs, Demi

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved