Zoo & Parcs | Zoo Antwerpen, België

Als ik naar een stad of land ga, kan ik het niet laten om een bezoek te brengen aan een lokale dierentuin. Toen we vorig jaar een paar dagen in Antwerpen waren, kon een dagje in Belgisch oudste dierenpark , Zoo Antwerpen, niet ontbreken.


Uitstraling

Inmiddels is Zoo Antwerpen al meer dan 150 jaar een begrip in België. De historie vloeit nog steeds rijkelijk door het park. Je ziet de historie namelijk terug in de dierenverblijven, zoals de Roofvogelvolière (1855) en de Egyptische tempel (1856), maar ook de entree stamt uit de 19e eeuw.


Naast historie vind je ook overal groen. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Zoo Antwerpen een wetenschappelijk onderzoekscentrum heeft voor natuurbehoud. Het Centre for Research and Conservation is namelijk opgericht door het KMDA, waar Zoo Antwerpen bij is aangesloten.


Toen wij een kijkje namen in het park waren ze volop bezig met renovaties en het bouwen van nieuwe dierenverblijven. Sommige dieren waren daarom niet zichtbaar of zaten in een kleiner verblijf.


Dieren

De voornaamste reden waarom ik een dierenpark bezoek is vanwege de zeezoogdieren, zoals zeehonden, zeeleeuwen en dolfijnen. Tot 1999 had ook Zoo Antwerpen tuimelaars in hun collectie, maar dit verblijf is volledig toegeëigend door de Californische zeeleeuwen. Dit jaar werd bekend gemaakt dat ook dat verblijf een renovatie ondergaat. Ze krijgen namelijk een buitenbassin!


Voor de rest heeft Zoo Antwerpen een brede collectie vogels en een prachtig (maar dan écht prachtig) aquarium met vissen en andere zeedieren. Uiteraard zijn dat niet de enige dieren, Zoo Antwerpen heeft meer dan tientallen (land)dieren, zoals zebra's, olifanten en apen.Faciliteiten

Zoo Antwerpen telt 4 restaurants, 4 toiletten, 1 shop en 1 speeltuin. Vooral de shop vind ik aan de kleine kant, zeker voor zo'n formaat dierentuin. Als je gebruik wilt maken van een restaurant, zou ik adviseren van te voren de website van Zoo Antwerpen te raadplegen. Daar staan namelijk de openingstijden (die zijn per restaurant verschillend) en de verschillende menu's!


Bereikbaarheid

Ik denk dat geen enkele dierentuin zo makkelijk te bereiken is met het OV als Zoo Antwerpen. Je stapt het Centraal station van Antwerpen uit en je wandelt zo rechtstreeks de dierentuin in. Als je met de auto komt kun je parkeren bij Parking Centrum Zoo. Je betaalt daar voor een hele dag €6,-.


Conclusie

Zoo Antwerpen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer, dus dat verdient zeker een pluspunt. Daarnaast hebben ze veel historie behouden, wat het park echt een bepaalde sfeer geeft. Absoluut een groot pluspunt!


Zoo Antwerpen is met 11 hectare grond, niet de grootste dierentuin, daarom vind ik €31,- voor volwassenen als entree echt aan de dure kant. Daarnaast vind ik soms de route ook een beetje onoverzichtelijk. Ze hebben alles aangegeven met cijferbordjes, maar soms zijn die niet helemaal duidelijk zichtbaar. Het handigst is dus gewoon een papierenkaart te gebruiken! Dan weet je zeker dat je alles ziet!


Ik geef Zoo Antwerpen: ★★★★✩Wist je trouwens dat Zoo Antwerpen een zusterdierentuin heeft? Zoo Planckendael is gevestigd in Mechelen, niet zo ver van Antwerpen. Deze dierentuin heeft ruim 45 hectare grond en meer dan 200 diersoorten.


Adres: Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen België

Openingstijden: dagelijks geopend van 08.00 - 18.00 uur


Foto's: Zoo Antwerpen


Follow my blog with Bloglovin


  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook

2020 @ True Blue by Demi | All rights reserved